Известие

Collapse
No announcement yet.

Нужда от съвет

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нужда от съвет

Здраво, алфисти!

Изчетох бая теми и мнения из форума, обаче не намерих това, което ме интересува. Тъй като тук има доста запалени хора по Алфа Ромео реших да помоля за съвет!

Карам АР 146 1.4тс (модификация л-медио ако не се лъжа) от Ноември 1999г.
    Колата правеше проблеми при палене и на моменти губеше мощност, така че я качих на компютър, а човекът ми каза, че дебитомера ми е заминал и трябва да го сменя, като ми препоръча да си взема Bosch.

Ок, обаче Bosch ми обявиха сума от 500 лева (която е непосилна за беден студент хаха).
    Започна обикаляне по авто морги, търсене на дебитомер 2ра ръка, и след като и там нямаше успех ми препоръчаха няколко магазина (АХМ, Тинкар и магазина на Стамболийски 155).

В първия ми предложиха (АХМ) дебитомер на Марели за 150лв, обаче се оказа че няма в наличност и остана пак само Bosch и още някакъв италиански за 440лв.

На Стамболийски пък ми предложиха много голям избор, с ценова гама от 80 до 170лв. като човекът ми препоръча един за 118лв, който бил със 6 месеца гаранция, дори ми извади такъв на Bosch и ми го предложи за 170лв. но без кутия. Всички дебитомери при него бяха 019ки.

В последния магазин ме отрязаха брутално, но както и да е.

Свалих моя дебитомер (за да видя номера) и се оказа 0 280 218 001, но прочетох друга тема във форума и видях, че това не е проблем, сега обаче остава дилемата какво да си купя, моля дайте съвет !!

Благодаря, предварително, дано някой се смили =]
    Alfa Romeo 146 1.4 TSPARK - `99

Аз мисля че ти трябва да си с 019. Чувал съм че пасвал от някакъв опел, но според мен си вземи този с 019

Поздрави
    sigpic
    Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
    FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

аз съм със същата кола 1.4тс само че 98ма при мен дебитомера е 106 на Bosch оригиналният и като го смених сложиха ми на VeGa за 80лв със смяната от ЛИСАН сервиз. За сега нямам ядове Лично моето мнение е ,че трябва да идеш в сервиз и те да ти сложат това което сметнат за добре, защото ако не го възприеме колата да го върнеш без разправии.
      Аlfa Romeo 146 1.4 T.Spark
      Аlfa Romeo 145 1.4 T.Spark

Comment

Все пак, за информацията, купих от Стамболийски SiDRA за 118лв. със 6 месеца гаранция.
        Оказа се обаче, че тръбата беше по-голяма от тази коята ми трябва, затова смених ампулите (много трудно си намерих такъв ключ между другото) и сега новия дебитомер работи перфектно (установено след диагностика именно в ЛИСАН сервиза).

Благодаря все пак за мненията!
        Alfa Romeo 146 1.4 TSPARK - `99

Comment

Първоначално публикувано от Majed_146 Покажи съобщение
          Аз мисля че ти трябва да си с 019. Чувал съм че пасвал от някакъв опел, но според мен си вземи този с 019

Поздрави
          1.4 е с 001.........
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
          X